Andreas Pohle gekozen tot lijsttrekker van KIJK!!!

Andreas Pohle is op 14 december unaniem gekozen tot lijsttrekker van KIJK!!!. Pohle is op dit moment fractievoorzitter van de partij. De volledige kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma worden eind januari door KIJK!!! bekend gemaakt.

Kijkt uit om aan de slag te gaan
Pohle kijkt er naar uit om met de kandidaten van KIJK!!! aan de slag te gaan voor een nieuwe raadsperiode: “Ons team brengt een verscheidenheid van ervaring samen die erg belangrijk is voor de raad. Er zijn diverse verkiesbare leden met (burger)raadservaring, ook opgedaan buiten de gemeente Meerssen”.

Motie van wantrouwen
KIJK!!! behaalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 3 zetels. Tijdens die verkiezingen trok Paul Sanders de kar. Toen de partij in de coalitie belandde werd Sanders wethouder. In 2020 strandde de coalitie door de politieke crisis rondom een herindeling. Dat leidde tot het opstappen van alle wethouders. Paul Sanders verliet de partij omdat KIJK!!! een motie van wantrouwen indiende tegen alle wethouders, inclusief die van hun eigen partij. KIJK!!! was het niet eens met de koers van de wethouder. Sanders pleitte voor een herindeling, terwijl de fractie zelfstandig wilde blijven. Na de val van coalitie werd KIJK!!! ook onderdeel van de nieuwe coalitie.

Progressief, dynamisch en duurzaam Meerssen
De partij wil wateroverlast en andere milieuvraagstukken aanpakken. Pohle gaat samen met de kandidaten van KIJK!!! zich hard maken voor een progressief, dynamisch en meer duurzaam Meerssen: “deze bijzondere gemeente verdient een kwalitatief sterk gemeentelijk bestuur en organisatie die haar inwoners goede voorzieningen aanbiedt, burgers betrekt bij het beleid en de vitaliteit van wonen, verenigingen, gemeenschap en cultuur in stand houd en verbetert. Samenwerking met burgers in Meerssen en met overheden buiten Meerssen zijn daarbij essentieel”.

Lijst
De gemeenteraadsverkiezingen vinden op woensdag 16 maart 2022 plaats. Partij BRUG-M liet eerder al weten mee te doen, Jan Gulikers voert daar de lijst aan. Partij FOCUS neemt niet deel aan de verkiezingen. De raadsleden stappen over naar partij Lokaal DNA. De VVD is bezig met voorbereidingen te treffen voor deelname aan de verkiezingen. In 2018 besloot de partij om zich niet verkiesbaar te stellen. Toen kon de VVD niet genoeg kandidaten vinden voor een lijst.

Lees vorig bericht

Wensen stralen in de kerstboom in Geulle

Lees volgend bericht

Dirigent GMK Paul Mestrom overleden