Meerssense ondernemers teleurgesteld: ‘Abnormaal snel’

Meerssense ondernemers reageren teleurgesteld op de harde lockdown die zaterdagavond is aangekondigd. Vooral de snelheid waarmee het nieuws kwam weegt zwaar. Zaterdagavond kondigde het kabinet aan dat Nederland op slot gaat. Vanaf zondag 5:00 uur gaan scholen, niet-essentiële winkels, horeca en doorstroomlocaties zoals pretparken, sportscholen en dierentuinen dicht. De lockdown geldt tot zeker 14 januari.

‘Geen euro te verdienen’
Bloemist Edwin Smeets reageert teleurgesteld: “Ik snap dat gezondheid voor gaat. Maar ik denk dat er ook een middenweg is, zoals afhalen aan de deur. Zoals het in de eerste lockdown ook ging. Ik denk dat we daar meer naar moeten kijken.” Horecaondernemer Suzanne Villevoye had liever veel eerder een lockdown gehad. “Als het maanden geleden wat strenger was geweest, konden we gezellig samen kerst kunnen vieren en was er nog een euro te verdienen. Nu gaat het dicht. Alles is gereserveerd en hoort vol te zitten.”

‘Duizenden euro’s te prullenbak in’
“Ik vind het gewoon abnormaal snel. We hebben bestellingen lopen voor spullen die speciaal voor kerst zijn. Dat wordt ook geleverd. Je spreekt over ettelijke duizenden euro’s die je nu de prullenbak in kan gooien”, aldus Smeets. “Het is gewoon diep triest”, zegt Villevoye. “Hiervoor ben je geen ondernemer geworden. Je gaat nu dicht tijdens de belangrijkste dagen.”

Lees vorig bericht

Forse rookontwikkeling boven Meerssen vanwege schuurbrand

Lees volgend bericht

Meer Actueel week 50-2021: Harde Lockdown, Pelikaan & iconisch moment vastgelegd