Documentaire van Meerssense cameraman in premiere

De documentaire van de Meerssense cameraman Raymond Biesmans is zaterdag in première gegaan. In de documentaire wordt het laatste levensjaar van de Maastrichtse fotograaf Guy van Grinsven geportretteerd. De documentaire is door Biesmans samen Nick Rompelberg geproduceerd. De fotograaf is 11 oktober dit jaar overleden. Hij leed aan de zenuwziekte ALS.

Enthousiast
“Bij ons kwam vaak post van Guy binnen”, vertelt Nick Rompelberg. “Ons bedrijf zit op dezelfde plek waar Guy jarenlang zijn kantoor had. We raakten met hem aan de praat. Het was meteen duidelijk dat hij heel ziek was en dat hij in de laatste fase van zijn leven zat.” Biesmans en Rompelberg kregen na dat gesprek het idee om een documentaire over de flamboyante fotograaf te maken. “Guy was vrijwel meteen enthousiast”, zegt Biesmans.

Leermeester
“Hij was een ontzettende levensgenieter”, zegt de cameraman uit Meerssen. “Maar ook een ontzettende leermeester. Ik kon in de andere hoek van de kamer staan, waar dan ook Guy was en hij wist precies wat voor shot ik had.”

Lockdown
Het was aanvankelijk de bedoeling dat de documentaire nog enkele keren in de Maastrichtse bioscoop te zien zou zijn. Maar de harde lockdown heeft ervoor gezorgd dat hier een streep door zou komen. De twee documentairemakers zijn nog op zoek naar een oplossing. Waarschijnlijk is de documentaire binnenkort online te bekijken.

Lees vorig bericht

Politieke partijen vrezen komst megaloods

Lees volgend bericht

Meer Kerst 2021 – aflevering 1