Winterregeling daklozen Zuid-Limburg van kracht

Vanwege de verwachte kou gaat maandag 20 december 2021 in Zuid-Limburg de winterregeling daklozen in. Daklozen in Zuid-Limburg kunnen dan zonder te betalen terecht in de maatschappelijke opvangvoorzieningen van het Leger des Heils, MOVEOO en Levanto. Ook zijn de openingstijden verruimd. Iedereen wordt binnen gelaten. Desnoods worden extra opvangplaatsen geregeld.

Kou gevaarlijk om buiten te slapen
De winterregeling gaat in wanneer het vanwege de kou te gevaarlijk is om buiten te slapen, bijvoorbeeld bij vorst of een combinatie van strenge kou met harde wind en langdurige regen. Mensen kunnen hierdoor ernstig onderkoeld raken of zelfs overlijden. Als de temperatuur voldoende is gestegen, gelden de gebruikelijke regels voor de opvangvoorzieningen weer.

Coördinatie winterregeling GGD Zuid-Limburg
De winterregeling is een samenwerking tussen alle gemeenten in Zuid-Limburg, politie, het Leger des Heils, Levanto, MOVEOO, GGD Zuid Limburg, Mondriaan en Zuyderland GGZ. De coördinatie is in handen van de GGD Zuid Limburg. Tijdens vrieskou zijn hulpverleners en politie extra alert op mensen die geen warme plek hebben om te overnachten.

Lees vorig bericht

Roze pelikaan die in Proosdijpark was gespot herenigd met zijn baasje

Lees volgend bericht

Politieke partijen vrezen komst megaloods