Kerstmaaltijden voor zwaar getroffenen wateroverlast

Gemeente Meerssen, bewonersgroepen en buurtnetwerken willen de gedupeerden van de wateroverlast een steuntje in de rug geven. Daarom krijgen zij een kerstmaaltijd aangeboden. Zo hopen zij dat ze de slachtoffers toch een beetje een kerstgevoel kunnen brengen na dit loodzware jaar. Dit gaat gebeuren op vrijdag 24 december.

100 huishouden
Inmiddels meer dan 5 maanden later is het leed nog niet geleden. Nog steeds zitten veel mensen in grote zorgen. In de gemeente Meerssen zijn er bijvoorbeeld nog altijd ongeveer 100 huishoudens die niet of slechts beperk in hun eigen huis kunnen wonen of bijvoorbeeld in mobiele woonunits wonen op eigen terrein.

Overstromingen
In juli werd Zuid-Limburg getroffen door een waterramp van ongekende omvang. Ook grote delen van de gemeente Meerssen overstroomden. Mensen moesten hals over kop hun huis verlaten, huis en haard achterlaten en een veilig onderkomen elders zoeken. Bij terugkomst in hun huis of bedrijf nadat het water gezakt was, bleek de schade enorm. De impact was groot, zowel materieel als emotioneel. 

Lees vorig bericht

Stichting The Butterfly House zoekt nieuwe bestuursleden

Lees volgend bericht

Nachtmis vanuit basiliek om 21:45 uur live te zien op Meer Vandaag