Bjorn Molling lijsttrekker Lokaal DNA

Bjorn Molling is opnieuw verkozen tot lijsttrekker van Lokaal DNA. Vier jaar geleden werd Molling ook verkozen tot lijsttrekker. Op dit moment is Molling fractievoorzitter van de partij. De uit Meerssen afkomstige lijsttrekker is als sinds 2008 in de gemeenteraad. Eerder werd al bekend dat partij FOCUS stopt en dat de leden van deze partij zich aansluiten bij Lokaal DNA.

Verantwoordelijkheid nemen
Lijsttrekker Molling laat weten: “Ik heb gewoon nog steeds veel zin om mij in zetten voor deze gemeente en onze inwoners, er is genoeg werk te doen en er komen genoeg uitdagingen op ons af. Als Lokaal DNA zijn we op alle fronten enorm gegroeid. Sinds ruim een jaar maken we weer deel uit van de coalitie, en willen ook in de komende raadsperiode onze verantwoordelijkheid nemen. Met diverse nieuwe leden erbij ben ik ervan overtuigd dat ons dat gaat lukken.” In januari maakt Lokaal DNA de lijst van de partij bekend. Tegelijk wordt ook het verkiezingsprogramma gepresenteerd.

Breuk
Tot 2017 zat de partij onder de naam Partij Groot Meerssen in de gemeenteraad, maar er ontstond een breuk met de oprichter van de partij Luc Volders. De partij ging verder onder de naam Lokaal DNA. Tijdens de verkiezingen van 2018 behaalde Lokaal DNA 3 zetels. De partij kwam in de oppositiebanken terecht. In 2020 strandde de coalitie vanwege de crisis rondom een herindeling met Maastricht. Lokaal DNA vormde, na de val van de vorige coalitie, samen met FOCUS, KIJK!!! en het CDA de huidige coalitie.

Lijst
De gemeenteraadsverkiezingen vinden op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart 2022 plaats. Naast Lokaal DNA doet liet Partij BRUG-M al eerder weten mee te doen met Jan Gulikers als lijsttrekker. Ook KIJK!!! gaat meedoen aan de verkiezingen met Andreas Pohle als lijsttrekker. De VVD had eerder voornemens om mee te doen aan de verkiezingen, maar de partij heeft te weinig leden kunnen vinden om een lijst op te stellen.

Lees vorig bericht

Voedselpakketten uitgedeeld: ‘Wij gaan in de garage kerst vieren’

Lees volgend bericht

Kijk terug: kerstnachtmis 24-12-2021 vanuit de Basiliek