Geen deelname VVD aan gemeenteraadsverkiezingen Meerssen

De VVD doet in Meerssen niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Dat schrijft de partij in een brief aan alle leden van de VVD. De partij gaat haar pijlen richten op de verkiezingen in 2026. Begin dit jaar liet de VVD nog weten om te proberen een geschikte lijst bij elkaar te krijgen. “Dat heeft geresulteerd in een aantal persoonlijke gesprekken met diverse potentiële kandidaten die geïnteresseerd zijn in een rol bij de vertegenwoordiging van onze lokale VVD in de raad van Meerssen”, schrijft de partij. Uiteindelijk is gebleken dat er te weinig kandidaten zijn om een lijst op te stellen.

Zetels
In 2018 is het de VVD ook niet gelukt om een lijst op te stellen. Toen had de partij net als nu te weinig kandidaten. De VVD had tussen 2014 en 2018 twee zetels in de gemeenteraad.

Lijst
De gemeenteraadsverkiezingen vinden op woensdag 16 maart 2022 plaats. Partij BRUG-M liet eerder al weten mee te doen, Jan Gulikers voert de lijst aan. Partij FOCUS neemt niet deel aan de verkiezingen. De raadsleden van deze partij stappen over naar partij Lokaal DNA. Partij KIJK!!! gaat ook meedoen, Andreas Pohle is gekozen tot lijsttrekker.

Lees vorig bericht

Kerstmaaltijden voor zwaar getroffenen wateroverlast

Lees volgend bericht

Geen prinsuitroepingen en zittingen bij Kuutebieters en Aanhawwersj