Kokers Geulduiker weer vrij van takken en slib

Het water van de Geul kan weer goed doorstromen door de kokers van de Geulduiker. Het werkeiland en de schuiven zijn weggehaald en de dikke laag slib en een grote hoeveelheid takken is verwijderd uit de derde koker. Het water van de Geul stroomt door de kokers onder het Julianakanaal door richting de Maas.

Werkeiland

Na de feestdagen worden de laatste werkzaamheden opgepakt. Dit gebeurt door onder meer de kokers een en twee dicht te zetten aan de instroomkant zodat er een werkeiland gemaakt kan worden aan de uitstroomkant. Dit gebeurt nog om een een dikke sliblaag in die kokers te kunnen verwijderen.

Wateroverlast
De kokers van de Geulduiker waren tijdens de wateroverlast in Juli verstopt geraakt met takken en slib. Het gevolg was dat het water van de Geul niet meer kon doorstromen met het gevolg de overstroming in dat gebied.

Foto: gemeente Meerssen

Lees vorig bericht

Kerstgesprek pastoor van Galen: ‘Als er niemand komt, dan is dat stil’

Lees volgend bericht

Bibliotheek blijft open