Remco Vertommen voert de lijst aan voor PGM Het Origineel

Oud-wethouder Remco Vertommen is de nieuwe lijsttrekker voor PGM Het Origineel. De huidig fractievoorzitter Andre Gruyters krijgt een hoge plaats op de verkiezingslijst. Oprichter van de partij en voormalig wethouder Luc Volders blijft betrokken bij de partij.

Twee zetels
De partij deed in 2018 voor het eerst mee aan de verkiezingen. Volders richtte de partij op nadat hij vertrok bij Partij Groot Meerssen. Tijdens de verkiezingen in 2018 behaalde de partij twee zetels. Het Origineel belandde in de coalitie en Luc Volders werd wethouder. In 2019 kreeg Volders een hersenbloeding en moest zijn taken neerleggen. Remco Vertommen werd benoemd als vervangend wethouder. In 2020 strandde de coalitie na de politieke crisis rondom een herindeling. Het Origineel belandde in de oppositiebanken.

Lijst
De gemeenteraadsverkiezingen vinden op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart 2022 plaats. Naast Het Origineel liet Partij BRUG-M al eerder weten mee te doen met Jan Gulikers als lijsttrekker. Ook KIJK!!! gaat meedoen aan de verkiezingen met Andreas Pohle als lijsttrekker. Lokaal DNA doet ook mee, Bjorn Molling trekt voor deze partij de kar. De VVD had voornemens om mee te doen aan de verkiezingen, maar heeft te weinig leden kunnen vinden om een lijst samen te stellen.

Foto: PGM het Origineel

Lees vorig bericht

Bibliotheek blijft open

Lees volgend bericht

Dronken bestuurder rijdt tegen geparkeerde auto