Pompen bij het Julianakanaal doen wat ze moeten doen

Stock foto

Naar aanleiding van meerdere meldingen over de hoge grondwaterstand in Bunde heeft het Waterschap Limburg actie ondernomen. De aanleiding was dat meerdere buurtbewoners hadden gemeld dat de pompen aan het Julianakanaal niet werkten. Het Waterschap heeft na de meldingen op 10 december de pompen direct aangezet. Maar volgens het Waterschap werkten de pompen gewoon.

Pompen tijdelijk gerepareerd
Het Waterschap meldt dat de grondwaterpompen na de wateroverlast in juli meteen zijn gerepareerd. Deze reparatie is een tijdelijke oplossing. De pompen werken bovendien op een noodaggregaat die eveneens in werking treed, mocht de reguliere stroom uitvallen. Daarbij kunnen de pompen altijd handmatig aan- en uitgezet worden indien nodig. “Een definitieve oplossing kost extra tijd en vraagt om meer onderzoek,” aldus Waterschap Limburg.

Wegpompen grondwater
De pompen zijn bestemd om het grondwater weg te pompen als gevolg van een hoge waterstand in Bunde en hoge waterstanden van de Maas. Beide situaties moeten tegelijkertijd plaatsvinden, voordat de pompen in werking treden.
Het Waterschap laat weten: “volgens de meetgegevens hoefden de pompen op het moment van de melding op 10 december niet aan te staan.” Op 24 december heeft het Waterschap de pompen weer uitgezet.

Lees vorig bericht

Religieus erfgoed: de hoogtepunten

Lees volgend bericht

Sinaasappelslinger op de Slingerberg Geulle