Wel vuurwerk, maar geen bekeuringen uitgedeeld

Er ging in Meerssen ondanks het verbod toch veel vuurwerk de lucht in. Op sociale media verschenen verschillende klachten over het vuurwerk. Ook bij politie zijn er meldingen binnengekomen van hard vuurwerk. De gemeente laat weten dat de buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) geen bekeuringen hebben uitgedeeld. “Er is wel gecontroleerd, maar het is en blijft moeilijk om de ‘dader’ van het vuurwerk op heterdaad te betrappen”, aldus de gemeente.

Halt
Op dit moment zijn er nog geen meldingen binnengekomen van schade door het afsteken van vuurwerk. De Boa’s hebben geen bekeuringen uitgedeeld of mensen doorverwezen naar bureau Halt.

Ziekenhuizen
Vanwege de coronacrisis was er dit jaar een landelijk vuurwerkverbod. Het kabinet heeft dat besloten om de druk in de zorg te verlagen. Jaarlijks zorgt vuurwerk voor extra drukte in de ziekenhuizen. Vuurwerk in de categorie F1 mocht wel worden afgestoken. Dit gaat dan onder meer over sterretjes, knalerwten, Bengaalse lucifers en kleine ijsfonteintjes.

Lees vorig bericht

Burgemeester: ‘Wateroverlast toonde veerkrachtige samenleving’

Lees volgend bericht

Gemeente Meerssen bestaat 40 jaar