Vanaf zaterdag vrije inloop voor boosterprik in Maastricht

Stock foto

Vanaf zaterdag 8 januari is het mogelijk om zonder afspraak een boostervaccinatie te halen op de vaccinatielocatie in MECC Maastricht. De locatie is dagelijks geopend voor vrije inloop tussen 8:00 uur en 16:00 uur. Een voorwaarde is dat de laatste coronaprik minimaal drie maanden geleden is of dat men minimaal drie maanden geleden is genezen van een coronabesmetting.

Drempelverlagend
De GGD’en zetten zoveel mogelijk vaccinatiecapaciteit in om half januari alle bewoners van 18 jaar en ouder van een boosterprik te kunnen voorzien. “Omdat de capaciteit bij de vaccinatie locatie in Maastricht niet volledig wordt benut is het mogelijk hier vrije inloop in te regelen. Door te prikken zonder afspraak wordt het halen van een boosterprik voor de inwoners van Zuid-Limburg vereenvoudigd, “laat de GGD weten.

Wachttijd
Nu de vrije inloop vanaf aanstaande zaterdag mogelijk is bij de prik locatie in Maastricht, kan het zijn dat er op sommige momenten op de dag drukte ontstaat. Op de GGD website geven ze aan wanneer de wachttijd te hoog oploopt. De GGD adviseert om de website te raadplegen voordat mensen naar de locatie in Maastricht willen gaan.

Mensen met afspraak
Mensen die al een afspraak hebben staan, kunnen gewoon naar de afgesproken locatie gaan. Wie liever gebruik wil maken van de vrije inloop is welkom in het MECC in Maastricht. Het is dan niet nodig om de afspraak om te boeken via het landelijk callcenter. Wanneer men in Maastricht tijdens de vrije inloop komt en meldt dat men al een afspraak heeft staan, zorgt de GGD dat deze afspraak uit het systeem wordt gehaald.

Lees vorig bericht

Online inspiratiesessie Bibliotheek werk aan je positieve mindset

Lees volgend bericht

Meer Actueel week 1-2022: Kantine SV Meerssen, ingebroken in containers & geschiedenis vondsten