Ontdek Meerssen #2 – Hoe Meerssen op scherp stond door een vliegtuigcrash

Links: RHCL

Beluister het verhaal over hoe Meerssen het begin van de Tweede Wereldoorlog beleefde. Van de plaatsing van militairen tot het de inval. In de tweede aflevering van Ontdek Meerssen beluister je het verhaal over Meerssen aan de begin van een wereldoorlog.

Luister het volledige verhaal:

Over de podcast
In de podcast Ontdek Meerssen verhalen over de Meerssense geschiedenis. Iedere aflevering een kort verhaal over een bepaald onderwerp in de Meerssense geschiedenis. Dit in het kader van 40 jaar herindeling. Op 1 januari 1982 herindeelde de gemeente Bunde, Geulle, Ulestraten en Meerssen tot één gemeente Meerssen.

Verhaal gebaseerd op het boek Meerssen, impressies van het rijke verleden van een jonge gemeente en In de armen van Maas, Geul en Watervalderbeek.

Lees vorig bericht

Protestacties horeca: ‘Het is noodzakelijk’

Lees volgend bericht

Speeltoestel Schoutstraat verwijderd om veiligheid