Jack Aarts lijsttrekker CDA gemeenteraadsverkiezingen

Jack Aarts is lijsttrekker voor het CDA tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Dat heeft de partij bekend gemaakt. Aarts is momenteel raadslid voor het CDA. De huidige fractievoorzitter Agnes Jonkhout bezet de tweede plek op de lijst. Roel Zuijlen neemt plaats drie in. Huidig raadslid Dani in de Braeckt liet al eerder weten dat hij afziet van een verkiesbare plaats op de lijst.

Wethouder
Het CDA behaalde tijdens de verkiezingen in 2018 drie zetels. Daarmee belandde ze in de coalitie. Toenmalig lijsttrekker Marly Heusschen werd naar voren geschoven als wethouder. In 2020 viel deze coalitie rondom de kwestie over een herindeling. Ook stapte alle wethouders, waaronder Heusschen, op. Het CDA stapte vervolgens in de huidige coalitie, gevormd door CDA. KIJK!!!, Lokaal DNA en FOCUS.

Alle lijsttrekkers bekend
De gemeenteraadsverkiezingen vinden op woensdag 16 maart 2022 plaats. Er kan al gestemd worden op maandag 14 en dinsdag 15 maart. Naast het CDA liet partij BRUG-M al eerder weten mee te doen met Jan Gulikers als lijsttrekker. Ook KIJK!!! gaat meedoen aan de verkiezingen met Andreas Pohle als lijsttrekker. Lokaal DNA schuift Bjorn Molling naar voren als voorman. Bij PGM het Origineel gaat Remco Vertommen de kar trekken. De VVD had voornemens om mee te doen aan de verkiezingen, maar de partij heeft te weinig leden kunnen vinden om een verkiezingslijst te kunnen samenstellen.

Lees vorig bericht

Prinsenpaar CV de Havermennekes bezoeken zieken en huwelijksjubilarissen

Lees volgend bericht

Beweegactiviteiten Open Club Rothem worden hervat