Lokaal DNA maakt eerste tien namen verkiezingslijst bekend

Partij Lokaal DNA heeft bekend gemaakt wie de eerste tien plekken op de kandidatenlijst gaan innemen. Eerder was al bekend gemaakt dat Bjorn Molling de lijst gaat aanvoeren. Hay Dolmans staat op plek twee. Partij FOCUS liet vorig jaar weten zich op te heffen, alle raadsleden en het bestuur stappen over naar Lokaal DNA. Op plek drie van de lijst staat huidig FOCUS-raadslid Björn Hendriks uit Ulestraten. Tijdens de verkiezingen in 2018 stond Hendriks op plek twee van FOCUS, maar Hay Dolmans had voor Lokaal DNA tijdens die verkiezingen meer stemmen.

Nieuwkomer
Raadslid Bert Ummels gaat naar plek vier. Op vijf staat nieuwkomer Inge Smeets uit Geulle. Verder staan op de lijst Nicole Ramakers, Stan Schrouff, Ton Scheepers, Hamza Bamohamed en Maurice Habets. De rest van de lijst wordt later bekend gemaakt. Fractievoorzitter van FOCUS Roger Thijssen is in de top 10 niet terug te zien. Hij liet eerder weten dat hij stopt als raadslid.

Alle lijsttrekkers bekend
De gemeenteraadsverkiezingen vinden op woensdag 16 maart 2022 plaats. Er kan al gestemd worden op maandag 14 en dinsdag 15 maart. Naast het Lokaal DNA liet partij BRUG-M al eerder weten mee te doen met Jan Gulikers als lijsttrekker. Ook KIJK!!! gaat meedoen aan de verkiezingen met Andreas Pohle als lijsttrekker. Het CDA schuift Jack Aarts naar voren als voorman. Bij PGM het Origineel gaat Remco Vertommen de kar trekken. De VVD had voornemens om mee te doen aan de verkiezingen, maar de partij heeft te weinig leden kunnen vinden om een verkiezingslijst te kunnen samenstellen.

Lees vorig bericht

Beweegactiviteiten Open Club Rothem worden hervat

Lees volgend bericht

Voorzichtige daling coronacijfers: 167 nieuwe besmettingen