Historisch Meerssen: de opmerkelijke burgemeester Binckhorst

In Historisch Meerssen duiken we in de geschiedenis van onze gemeente. Deze week meer over de opmerkelijke burgemeester Binckhorst. De inwoners van Meerssen zagen de komst van de ‘Hollandse’ burgemeester niet zitten.

Over Historisch Meerssen
In Historisch Meerssen verhalen over de lokale geschiedenis. Iedere aflevering een verhaal over een bepaald onderwerp in de Meerssense geschiedenis. Dit in het kader van 40 jaar herindeling. Op 1 januari 1982 herindeelde de gemeente Bunde, Geulle, Ulestraten en Meerssen tot één gemeente Meerssen.

Verhaal gebaseerd op het boek Meerssen, impressies van het rijke verleden van een jonge gemeente en In de armen van Maas, Geul en Watervalderbeek.

Lees vorig bericht

Veel rook door brand op Lange Raarberg, meerdere korpsen aanwezig

Lees volgend bericht

Werkzaamheden verstopte Geulduiker klaar