Werkzaamheden verstopte Geulduiker klaar

Rijkswaterstaat meldt dat de werkzaamheden aan de verstopte Geulduiker onder het Julianakanaal klaar zijn. Tijdens het hoogwater, van afgelopen zomer, is de duiker verstopt geraakt met takken en slib. De duiker bestaat uit vijf kokers waarvan er nog twee schoongemaakt moesten worden. “Dat ging sneller dan verwacht,” aldus Rijkswaterstaat.

Opruimen
Voor de werkzaamheden is een werkeiland gemaakt. Dit wordt, samen met alle andere materialen nu opgeruimd. De verwachting is dat volgende week het materiaal is opgeruimd.

Takken en slib
De Geulduiker zorgt ervoor dat het water van de Geul onder het Julianakanaal doorstroomt richting de Maas. De kokers van de duiker waren tijdens de overstroming in juli verstopt geraakt met takken en slib. Hierdoor kon het water van de Geul niet doorstromen en overstroomde het gebied.

Lees vorig bericht

Historisch Meerssen: de opmerkelijke burgemeester Binckhorst

Lees volgend bericht

De Ketel open, Hoeskamer Ulesjtraote nog dicht