Conflict met LVO: college gaat claim inhouden bij verbouwingskosten

Het college van burgemeester en wethouders gaat de openstaande kosten van scholenkoepel LVO verrekenen op een nog te betalen factuur. Beide liggen al maanden in conflict met elkaar. Het college diende vorig jaar een schadeclaim van 450.000 euro in bij het LVO vanwege de vertraagde komst van het aantal leerlingen van Stella Maris Valkenburg naar Meerssen. De gemeente krijgt namelijk per leerling een bedrag uitgekeerd. Omdat LVO ervoor koos om minder klassen te verhuizen dan gepland, kreeg de gemeente minder geld uitgekeerd.

Factuur
Het LVO heeft de schadeclaim afgewezen. Ze hebben op zijn beurt de gemeente beschuldigd van het niet nakomen van betalingsverplichtingen. Tijdens de verbouwing van het Stella Maris College zou de gemeente 3,5 miljoen euro bijleggen. Dat bedrag is nog niet betaald. De gemeente verklaart dat dit komt doordat het LVO nog geen factuur heeft gestuurd.

Verbouwing
Doordat het openstaande bedrag nog niet is betaald en LVO de schadeclaim niet wil betalen, gaat de gemeente de 450.000 euro inhouden op de nog openstaande factuur van de verbouwing.

Het LVO wil nog niet inhoudelijk reageren op de kwestie. Ze gaan eerst een reactie op de gemeente voorbereiden.

Lees vorig bericht

Brandweer rukt uit voor twee brandende auto’s

Lees volgend bericht

Stella Maris dicht nadat 26 klassen in quarantaine moesten