Uitgelicht: ‘Geulle bijna helemaal afgesloten van de buitenwereld’

De buurtbus in Geulle bestaat vijf jaar. De buurtbus is in 2016 in het leven geroepen omdat transportbedrijf Arriva besloot om een buslijn in Geulle te schrappen. “Voor Geulle was dat de enige buslijn”, vertelt Klaas-Jakob Bakker van Buurtbus Geulle. “Die zou worden bediend met een belbus.” Dat zagen de vrijwilligers van de buurtbus niet zitten.

Actie
“Zeker als je scholier bent of als je als oudere op stap wilt. Dan moet je dat twee uur van te voren plannen”, vertelt Bakker. Twee Geullenaren startten daarom een handtekeningenactie. “Uiteindelijk is dat bij de provincie terechtgekomen en die hebben Arriva gevraagd kun je dat invullen. Drie weken later reed de bus.”

Bekijk de hele uitzending van Uitgelicht

Lees vorig bericht

Inwoners gemeente Meerssen kunnen jongeren voordragen voor een jeugdlintje

Lees volgend bericht

Werkzaamheden aan televisie Meer Vandaag