Stella Maris hakt woensdagavond knoop door over heropening

Het Stella Maris College hakt woensdagavond een knoop door over een eventuele heropening. De school gaat dan overleggen met de medezeggenschapsraad. Deze medezeggenschapsraad bestaat uit een selectie van ouders, leerlingen en docenten. Donderdag wordt de beslissing gecommuniceerd met de ouders van de school. Dinsdagavond is tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister Kuipers bekend gemaakt dat de quarantaineregels voor scholieren worden aangepast.

Onderzoek
Op dit moment hoeven kinderen tot 18 jaar niet in quarantaine wanneer ze in contact zijn geweest met iemand die corona heeft. Wanneer het kind klachten krijgt moet het zich wel laten testen. Wanneer er meerdere besmettingen zijn in één klas kan de GGD ervoor kiezen om een uitbraakonderzoek te doen. Dan kan er alsnog worden besloten om een klas in quarantaine te plaatsen.

Quarantaine
Maandag maakte het Stella Maris College bekend dat, vanwege het hoge aantal besmettingen, de school tot 31 januari dicht ging. Op dat moment zaten 26 klassen in quarantaine.

Lees vorig bericht

Binnenkort ook in de gemeente Meerssen nieuwe aanslag BsGW

Lees volgend bericht

Ontdek Meerssen #3 – Hoe een Geullenaar een treinramp voorkwam