Stella Maris College gaat weer open

Het Stella Maris College in Meerssen gaat weer open. Dat heeft de medezeggenschapsraad en de directie woensdagavond beslist. De school besloot afgelopen maandag om de deuren te sluiten vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen. Het Stella Maris College nam die beslissing op het moment dat er 26 klassen in quarantaine moesten. De school gaat vanaf maandag 31 januari weer open. Afgelopen dinsdag zijn de coronamaatregelen op het gebied van quarantaine versoepeld.

Onderzoek
Sinds dinsdag hoeven kinderen tot 18 jaar niet in quarantaine wanneer ze in contact zijn geweest met iemand die corona heeft. Wanneer het kind klachten krijgt moet het zich wel laten testen. Wanneer er meerdere besmettingen zijn in één klas kan de GGD ervoor kiezen om een uitbraakonderzoek te doen. Dan kan er alsnog worden besloten om een klas in quarantaine te plaatsen.

Uitdaging
John Hausmans, rector van het Stella Maris College is blij met de heropening. “We spreken de hoop uit dat we de komende maanden niet weer in een situatie terecht komen dat we online onderwijs moeten gaan verzorgen voor de gehele school. Daar staat tegenover dat we ook zien dat het aantal besmettingen stevig toeneemt en het voor de gehele samenleving een uitdaging blijft hoe daar mee om te gaan.”

Stijging
In Meerssen zijn het aantal coronabesmettingen fors gestegen. Afgelopen week zijn er 450 Meerssenaren positief getest. De week daarvoor waren er 167 mensen besmet geraakt. Lees hier meer over de laatste coronacijfers.

Basisscholen
In november vorig jaar waren in Meerssen twee basisscholen en het Stella Maris College een tijd dicht vanwege coronabesmettingen binnen de scholen. Ook gingen bij andere scholen meerdere klassen in quarantaine.

Lees vorig bericht

Ontdek Meerssen #3 – Hoe een Geullenaar een treinramp voorkwam

Lees volgend bericht

18 februari LVK finale met publiek in Venray