18 februari LVK finale met publiek in Venray

De Stichting LVK heeft in overleg met de Vorstenraod Rooy, een afvaardiging van de artiesten en L1 besloten om de finale van het LVK van carnavalszondag te verplaatsen naar vrijdag 18 februari. Ook wordt publiek binnen de geldende coronamaatregelen beperkt toegelaten. Voor Meerssen heeft de Kloomp zich geplaatst voor de eerste halve finale.

Halve finales en SMS
Op vrijdag 11 en zondag 13 februari zijn de twee halve finales op L1-radio.  Aansluitend aan deze beide halve finales kan ‘het volk’ via SMS 3 x een aparte stem uitbrengen op een lied. Dit mogen niet 3 dezelfde liedjes zijn. De beide halve finales worden herhaald op zaterdag 12 en maandag 14 februari. Ook dan kan aansluitend, als men nog niet eerder heeft gestemd, 3 keer gestemd worden. Het SMS-stemmen telt voor 40% mee in de uitslag, de beoordeling van de vakjury voor 60%.  Welke 20 liedjes zijn doorgedrongen tot de finale zal op woensdag 16 februari bekend worden gemaakt op L1-radio. De exacte uitzendtijd, van de halve finales, wordt nog bekend gemaakt.

Beperkt aantal toeschouwers
De stichting LVK  heeft verder bekend gemaakt dat door de coronamaatregelen er een beperkt aantal toeschouwers worden toegelaten bij de 46ste LVK finale. De finale start om 19:00 uur in de Schouwburg te Venray en duurt tot 22:00 uur. Er zal echter geen voorverkoop plaatsvinden. 

Lees vorig bericht

Stella Maris College gaat weer open

Lees volgend bericht

Historisch Meerssen: het verhaal achter Villa Herkenberg