Expositie ‘Uit liefde voor het kind’ in Houthem is weer te bezoeken

Nu de coronamaatregelen het weer toelaten kunnen bezoekers weer een kijkje nemen bij de expositie ‘Uit liefde voor het kind.’ De expositie wordt gehouden in het Heiligdom St Gerlach te Houthem-St. Gerlach. Monique Derwig toont haar aquarellen gecombineerd met etnografische kinderkleding. Tot en met 27 maart is de tentoonstelling dagelijks te bezoeken van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Fotografie en etnografische kinderkleding
De passies in het leven van Derwig reizen, andere culturen, alles wat handen maken kunnen, kinderen en fotografie worden gecombineerd in haar verzameling etnografische kinderkleding en zijn verweven in haar aquarellen. Haar verzameling, die momenteel uit meer dan 700 kledingstukken bestaat, groeit nog steeds. In december 2016 publiceerde zij haar boek ‘Fascinating children’s hats.’ Het boek vormt een hommage aan de vrouwen, die de mutsjes maakten en de diversiteit van culturen.

Positie van kinderen uit de gehele wereld
Tijdens de expositie combineert Derwig haar aquarellen met traditionele kinderkleding uit Vietnam, Pakistan, Peru, Nepal, Papoea Nieuw-Guinea, Tibet, India en China. Kleding met zoveel liefde gemaakt voor het kind. Het grote vakmanschap van de vrouwen is te bewonderen in de vele kledingstukken die in de expositie te bekijken zijn. Derwig vraagt aandacht voor de positie van kinderen uit de gehele wereld. Zo worden bezoekers geïnformeerd over het werk van stichting Kumari Nepal.

Lees vorig bericht

Toekomst RVU nog steeds onzeker, gemeente gaat beslissing niet heroverwegen

Lees volgend bericht

De Staat van de Raad #19 – Nieuwe namen en hoe verder met de kernen?