Coronacijfers stijgen verder 535 nieuwe positieve tests

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is weer gestegen. In Meerssen zijn afgelopen week 535 mensen positief getest. De week daarvoor waren dat er 450. Afgelopen week zijn twee inwoners opgenomen in het ziekenhuis. De week daarvoor is niemand opgenomen. Net als afgelopen weken is niemand overleden aan de gevolgen van het virus.

Record na record
Afgelopen maandag was er een dagrecord. Op één dag testten er 112 mensen positief. Dat getal lag eerder nog nooit zo hoog. Een paar dagen eerder – op 25 januari – was er ook al een dagrecord, toen testten 109 Meerssenaren positief. Provinciaal gezien staat Meerssen op plek zeven qua aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners. De gemeente Stein voert de lijst aan met ruim 3000 besmettingen per 100.000 inwoners. Meerssen telt 2840 positieve tests per 100.000 inwoners.

Welke vorm krijgt de Vastelaovend?
Maandagavond hadden de ‘carnavalsburgemeesters’ en minister van Veiligheid en Justitie overleg over de aankomende Vastelaovend. In dat overleg is vastgelegd dat er een bepaalde vorm van de Vastelaovend door kan gaan, maar hoe dat er precies uit komt te zien is onduidelijk. Over twee weken wordt hierover een knoop doorgehakt. Het kabinet komt op dinsdag 8 maart weer bijeen over alle coronamaatregelen. Waarschijnlijk is er dan ook weer een coronapersconferentie

Lees vorig bericht

Thuisbingo Koeleköpkes Rothem

Lees volgend bericht

Over de Grens naar Vaeshartelt