Hoogwaterpiek Geul onderweg, waarschijnlijk geen grote overlast

De hoogwaterpiek van de Geul is onderweg naar Meerssen, maar gaat waarschijnlijk niet voor grote overlast zorgen. Dat zegt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Het zwaartepunt lag in Valkenburg, maar het water neemt nu af en stroomt in de richting van Meerssen. Aan het begin van de middag zal de piek Meerssen bereiken. De gemeente laat weten dat zandzakken bij het gemeentelager aan de Tunnelweg 1 in Meerssen kunnen worden opgehaald.

De waterstand van de Geul bij de Grote Molen

Extra inspecties
Zondagavond werd groot alarm geslagen vanwege hoogwater van de Geul in Epen. De brandweer rukte toen uit met meerdere korpsen, de rivier dreigde buiten haar oevers te treden. De waterstanden van de Geul zijn sinds zondag gestegen, al is het peil niet uitzonderlijk hoog. Het waterschap liet eerder weten extra inspecties uit te voeren en waar nodig maatregelen te treffen. Burgemeester Prevoo van Valkenburg laat op L1-Radio weten dat er geen reden is tot paniek.

Gemeenten
De veiligheidsregio schrijft: “Waterschap Limburg heeft het stroomgebied goed in beeld en monitort de waterstanden de hele nacht door. Ook zijn inspecteurs buiten aanwezig. In samenwerking met gemeenten en brandweer wordt de situatie lokaal continue in de gaten gehouden.’

Lees vorig bericht

Pastoor van Galen niet blij met uitspraak over toekomst kerk Rothem

Lees volgend bericht

Bibliotheek aan huis