Hoogwaterpiek in Meerssen, Geulduiker Bunde verstopt

De hoogwaterpiek heeft Meerssen bereikt. Dat gebeurde maandagmiddag rond 13:00 uur. Inwoners, de brandweer en het Waterschap nemen maatregelen tegen het hoogwater. Het hoogwater heeft tot nu toe geen grote overlast veroorzaakt. Bij Tussen de Bruggen worden zandzakken en big bags geplaatst. De Geulduiker in Bunde raakte verstopt met grote houtstukken, dit leidde tot veel zorgen bij omwonenden. Rijkswaterstaat laat in een reactie weten dat maandagmiddag de grote houtstukken worden weggehaald.

Interview: Orange Media

Grote stukken
Het is niet de eerste keer dat de Geulduiker verstopt raakte, tijdens het hoogwater in juli 2021 was dat ook het geval. Mede door de verstopping kwam een gedeelte van Bunde onder water te staan. Op dit moment kan Rijkswaterstaat alleen grote stukken weghalen omdat de werknemers vanuit de kant moeten werken.

Extra inspecties
De gemeente laat weten dat zandzakken bij het gemeentelager aan de Tunnelweg 1 in Meerssen kunnen worden opgehaald. De waterstanden van de Geul zijn sinds zondag gestegen. De afgelopen dagen heeft het flink geregend. Het waterschap liet eerder weten extra inspecties uit te voeren en waar nodig maatregelen te treffen.

Lees vorig bericht

BRUG-M wil grootschalige herindeling en de OZB bevriezen

Lees volgend bericht

Werkzaamheden aan verstopte Geulduiker van start na hoogwaterpiek