Werkzaamheden aan verstopte Geulduiker van start na hoogwaterpiek

De werkzaamheden aan de verstopte Geulduiker zijn van start. Na het hoogwater van maandag is de duiker onder het Julianakanaal verstopt geraakt. Door de hoge waterstanden is veel hout meegenomen dat bij de duiker vast is komen te zitten. Daardoor kan het water niet goed doorstromen en kan het waterpeil snel stijgen. Tijdens de overstromingen in juli 2021 was de duiker ook verstopt, waardoor de omgeving overstroomde.

Afgevoerd
Op dit moment kan Rijkswaterstaat alleen grote stukken weghalen omdat de werknemers vanuit de kant moeten werken. Het hout wordt met graafmachines uit de Geul getild en vervolgens afgevoerd.

Slib en takken
Na hoogwater vorig jaar is Rijkswaterstaat maanden bezig geweest om de Geulduiker schoon te maken. De kokers waren vervuild met slib en takken. Begin dit jaar zijn de werkzaamheden afgerond. Nu moet er weer gestart worden met werkzaamheden na de hoge waterstanden van maandag en zondag.

Maas
De Geulduiker zorgt ervoor dat het water van de Geul onder het Julianakanaal doorstroomt. Daarna stroomt het water in de omgeving van Voulwammes in de Maas.

Lees vorig bericht

Hoogwaterpiek in Meerssen, Geulduiker Bunde verstopt

Lees volgend bericht

Jeugdprinsenpaar Bunde wordt in besloten bijeenkomst uitgeroepen