Jeugdprinsenpaar Bunde wordt in besloten bijeenkomst uitgeroepen

Hoewel het nog onduidelijk is hoe carnaval 2022 er uit gaat zien, wordt in Bunde aanstaande zaterdag toch een jeugdprinsenpaar uitgeroepen. “Dat doen we in besloten kring”, vertelt Alexander Hanssen voorzitter van de Havermennekes. “De ouders plus de kinderen kunnen dan een heel klein leuk moment krijgen.”

Maatregelen
“Na de ceremonie gaan ze op een praalwagen door Bunde om ze aan het volk in Bunde te presenteren”, zegt Hanssen. Tijdens de uitroeping gelden er coronamaatregelen. “Er worden stoelen neergezet per gezin, zodat er voldoende afstand kan worden gehouden.”

Gezondheid
Of er ook een volwassen prinsenpaar wordt gepresenteerd is nog niet duidelijk. De Havermennekes willen afwachten op het landelijk besluit van de burgemeesters. “We blijven de ontwikkelingen volgen. Maar we moeten kijken naar het maatschappelijk belang. We moeten ons toch richten op de gezondheid van iedereen.”

Lees vorig bericht

Werkzaamheden aan verstopte Geulduiker van start na hoogwaterpiek

Lees volgend bericht

Subsidie en gratis plantjes voor het wippen van tegels?