Nieuwkomer Bamohamed wil zich inzetten voor integratie en armoede

In de rubriek ‘de onbekende op de lijst’ laat meer vandaag iedere week, tot aan de verkiezingen, de kijker en lezer kennis maken met één, onbekende, op de verkiezingslijst. Deze keer is dat: Hamza Bamohamed.

Nieuweling
De 27-jarige Hamza Bamohamed staat op plek negen van Lokaal DNA. Deze nieuweling in de lokale politiek is afkomstig uit Maasmechelen. Hij is van Marokkaanse en Franse origine. Bamohamed is vader van twee kinderen en woont in Meerssen. Het is niet de eerste keer dat Bamohamed mee doet aan lokale verkiezingen. In het Belgische Maasmechelen stond hij laag op de lijst, maar werd met voorkeurstemmen vierde.

Statushouders
“Mijn interesse gaat naar het sociaal domein. Waar ik me echt voor wil inzetten is verbogen armoede. Ook de integratie. We hebben met statushouders te maken in onze gemeente. Ik vind dat ze een adequate begeleiding horen te krijgen”, vertelt Bamohamed.

Grootste partij
“Dat ik op plek negen sta wil niet zeggen dat ik per definitie verkozen zal worden. Ongeacht wat het resultaat is 16 maart, zal ik me blijven inzetten voor onze gemeenschap”, vertelt Bamohamed. “Ik ga ervanuit dat we de grootste partij worden. Dat is ons doel. Ik hoop op zeven á acht zetels.”

Lees vorig bericht

Remco Vertommen opnieuw lid gemeenteraad

Lees volgend bericht

Uitgelicht 10-02-2022: De Koel & parkeerproblematiek markt