Lezing ‘Basilieken in Limburg’ 

Hugo Kolstee schreef het boek ‘Alle kathedralen en basilieken van Nederland’, met informatie over zowel de geschiedenis als de architectuur van alle Nederlandse kathedralen en basilieken. Op woensdagavond 23 februari geeft hij hierover een lezing in Klooster Wittem, toegespitst op de zeven basilieken van Limburg.

Basiliek van het Heilig Sacrament in Meerssen
Het gaat om de basiliek van het Heilig Sacrament in Meerssen, de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Sittard (oudste van Nederland), de St.-Servaasbasiliek en de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht, de Amelbergabasiliek in Susteren, de basiliek van HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus in Sint-Odiliënberg en de St.-Martinusbasiliek in Venlo. 

Klooster Wittem
De lezing over de basilieken in Limburg is op woensdag 23 februari 2022 om 19:30 uur in het Klooster Wittem, ontmoetingsruimte Scala. Aanmelden is niet nodig. Er wordt als toegang een vrije gave gevraagd.

Lees vorig bericht

CDA wil onafhankelijke wethouders en meer seniorenwoningen

Lees volgend bericht

Meer Actueel week 6-2022: Toekomst Rothem, eerste jeugdprinsenpaar & parkeerproblematiek