Voorstel voor parkeerplaats Marktbewoners verworpen

Omdat de bewoners van de Markt in Meerssen onvoldoende parkeerplekken zouden hebben, kwam BRUG-M tijdens de raadsvergadering met het voorstel om het parkeerbeleid van de Markt aan te passen.

Plek voor horeca
Vanwege de coronamaatregelen is de Markt al enige tijd ingericht met als doel de horeca meer ruimte te geven voor terrassen. De bewoners aan de Markt moeten hun auto’s hierdoor elders parkeren. Hierover hebben zij al eerder hun ongenoegen geuit. Het alternatief in het voorliggende parkeerbeleid voor 2022-2025 is onder andere de parkeerplaats ’t Bergske en de Gansbaan.

Afstand
In het voorstel pleit de partij voor een aantal parkeerplekken met vergunning aan de achterzijde van de Basiliek omdat deze toch in de toekomst op de schop gaat. Ze is van mening dat de alternatieven te ver af liggen van de woningen van de Marktbewoners. Ook vindt BRUG-M dat de dagen waarop de peilingen hebben plaatsgevonden met betrekking tot de parkeerdruk, niet representatief zijn. De weersomstandigheden waren op de bewuste dagen in oktober slecht. Het horecabezoek was zodoende, volgens de partij, geen weerspiegeling van de werkelijke parkeerbehoefte voor horecabezoekers. Uiteindelijk werd het voorstel, met vijf stemmen voor en twaalf stemmen tegen, verworpen.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 6-2022: Toekomst Rothem, eerste jeugdprinsenpaar & parkeerproblematiek

Lees volgend bericht

Meer Sportief: speler SV Meerssen naar profclub, Padel & hardlopen