Eugène Luijten uit Ulestraten Lid in de Orde van Oranje Nassau

Burgemeester Clermonts reikte maandagavond een Koninklijke Onderscheiding uit aan Eugène Luijten uit Ulestraten. Luijten wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van Symfonieorkest Avanti Maastricht. Luijten nam afscheid als voorzitter van het orkest.

Concerten gratis toegankelijk
In 1992 is Luijten toegetreden tot het bestuur van Symfonieorkest Avanti in Maastricht. Hij was eerst ondersteunend bestuurslid en vervolgens vicevoorzitter. Sinds 1996 is hij voorzitter van het orkest. In die hoedanigheid heeft hij zich ingezet om het 119 jaar oude orkest op een zo’n hoog mogelijk niveau in stand te houden. Luijten is er voorstander van de concerten gratis toegankelijk te houden voor het publiek. Daarmee is de bijdrage van het orkest binnen het stedelijke en regionale culturele muziekleven bijzonder te noemen.

Provinciaal actief
Naast de activiteiten op stedelijk en regionaal niveau neemt Luijten ook op provinciaal niveau actief deel aan de instandhouding, bevordering en kwaliteitsverbetering van symfonische muziek door amateursymfonieorkesten. Dat doet hij onder andere door het organiseren van activiteiten, trainingen en samenspeeldagen in Limburg.

Lees vorig bericht

Adviesraad Sociaal Domein adviseert alvast nieuwe coalitie

Lees volgend bericht

Lokaal DNA wil 100 nieuwe woningen en parkeertarieven bevriezen