Lokaal DNA wil 100 nieuwe woningen en parkeertarieven bevriezen

Volgens Lokaal DNA zouden er minimaal 100 nieuwe woningen moeten worden gebouwd. Ook zouden accommodaties zo veel mogelijk moeten worden geprivatiseerd. Dat schrijft de partij in haar verkiezingsprogramma. Ook wil de partij het zelfbewoningplicht onderzoeken.

Papierfabriek
De partij pleit ervoor dat er in iedere kern een dorpsontwikkelingsplan komt. Ook moeten de inwoners van het buurtschap Weert betrokken worden bij de herinvulling van de voormalige papierfabriek en de boerderij.

Discriminatie RVU
Als het aan Lokaal DNA ligt komt er een waterrampplan en wordt 30 kilometer per uur de norm in buurten en omliggende wegen. Accommodaties, zoals scholen, gebouwen van verenigingen en sportclubs, worden zoveel mogelijk geprivatiseerd. “Dat moet op het juiste moment en zonder achterstallig onderhoud.” De partij pleit in het verkiezingsprogramma ook: “Stoppen met discriminatie van vv RVU in het accommodatiebeleid.”

Over Lokaal DNA
Tot 2017 zat de partij onder de naam Partij Groot Meerssen in de gemeenteraad, maar er ontstond een breuk met de oprichter van de partij Luc Volders. De partij ging verder onder de naam Lokaal DNA. Tijdens de verkiezingen van 2018 behaalde Lokaal DNA 3 zetels. De partij kwam in de oppositiebanken terecht. In 2020 strandde de coalitie vanwege de crisis rondom een herindeling met Maastricht. Lokaal DNA vormde, na de val van de vorige coalitie, samen met FOCUS, KIJK!!! en het CDA de huidige coalitie.

De eerste 10 namen van Lokaal DNA

Luchtkwaliteit
Het verminderen van regels voor het organiseren van evenementen, staat ook op de agenda van Lokaal DNA. De coalitiepartij wil ook dat er op Maastricht Aachen Airport minder wordt gevlogen met zwaar vrachtverkeer en meer met personenvervoer. Verder pleit de partij om luchtkwaliteit in de gemeente serieus te monitoren en te handhaven.

Bevriezen
Over de OZB schrijft de partij dat die geen gemeentelijke sluitpost moet zijn en dat hierdoor ook geen jojo-effecten mogen ontstaan. De partij wil de huidige parkeertarieven bevriezen. De hondenbelasting moet volgens de partij worden afgebouwd.

Imago
Lokaal DNA wil samenwerken met lokale gemeente waar dan kan, op regionaal gebied waar dat moet. Verder schrijft de partij dat het imago en vertrouwen in de lokale politiek moet worden verbeterd.

Lees vorig bericht

Eugène Luijten uit Ulestraten Lid in de Orde van Oranje Nassau

Lees volgend bericht

Senioren vereniging Bunde organiseert carnavaleske muziekmiddag