Kunsthuis Meerssen in carnavalssferen

Het Kunsthuis in Meerssen is volledig in carnavalssferen. De Maastrichtse kunstenaar Chrit Rosseau heeft een expositie in het kunsthuis geopend. Rosseau schildert veel clowns. “Dat kwam omdat ik als kind naar het circus ging. Ik had medelijden met de clown omdat hij werd uitgelachen. Dat vond ik niks. Hij deed iets verkeerd zogenaamd en de mensen lagen dubbel van het lachen. Ik vond het jammer dat hij niet serieus werd genomen.”

Meerssense kunst
“Aanvankelijk hebben we gezegd: we doen alleen Meerssense kunstenaars. Maar het is heel snel gegaan. Ik ben niet instaat geweest genoeg Meerssense kunst naar het huis te halen”, vertelt Willy Vossen, voorzitter van het Meerssense kunsthuis. Daarom is Rousseau gevraagd om te komen exposeren in het kunsthuis.

Lees vorig bericht

Spullen uit auto gestolen in Rothem, andere auto’s ‘geïnspecteerd’

Lees volgend bericht

Aantal positieve testen in Meerssen dalen in rap tempo