Optocht Bunde gaat door, gemeente: ‘Vier carnaval klein en lokaal’

De optocht in Bunde gaat door. Dat meldt Carnavalsvereniging de Havermennekes. De optocht start carnavalsmaandag om 13:11 uur op de Hemelboomlaan. Het is op dit moment de enige optocht in Groot-Meerssen waarvan bekend is dat die doorgaat. In Ulestraten wordt er op carnavalszondag nog een kinderoptocht georganiseerd. Sjots en Sjeif gaan op zaterdag 26 februari de Sjuinsmarcheerder oplaten.

Geen tijd
De gemeente roept op om carnaval klein en lokaal te vieren. Volgens de gemeente zijn kleinere vergunningsplichtige evenementen mogelijk, maar vergunningen voor grote evenementen kunnen niet in behandeling worden genomen. “Daar is de tijd gewoon veel te kort voor”, schrijft de gemeente. Voor dit soort evenementen moet aan veel eisen worden voldaan.

Kleine schaal
In Bunde werd vorige week de jeugdraad geïnstalleerd en de jeugdprins, jeugdprinses en ceremoniemeester uitgeroepen. De carnavalsvereniging de Havermennekes deed dit op kleine schaal. Bij de uitroeping waren alleen de ouders van de aanwezige kinderen aanwezig.

Lees vorig bericht

Bestuurswissel bij ondernemersvereniging Sfeervol Meerssen

Lees volgend bericht

De Kloomp 14e in LVK finale in Venray