Wordt deze CDA’er het jongste raadslid? “Ik reken op drie zetels”

In de rubriek ‘de onbekende op de lijst’ laat Meer Vandaag iedere week, tot aan de verkiezingen, de kijker en lezer kennis maken met één onbekende op de verkiezingslijst. Deze keer is dat: Roel Zuijlen van het CDA.

Nummer drie op de lijst
De 35-jarige Roel Zuijlen staat op plek drie van het CDA Meerssen. Zuijlen is geen onbekende in de lokale politiek. Eerder stond hij op de lijst van het CDA in Sittard-Geleen en op de lijst voor de Provinciale Staten verkiezingen. Zuijlen woont nu drie jaar in Bunde.

Scholen blijven
Hij wil zich vooral inzetten voor de jeugd en de jongeren. “Hoe voelt de jeugd zich hier veilig. Ook is het belangrijk dat de scholen in de kernen blijven. De vrijetijdsbesteding moet ook beter worden. Daardoor wil je ervoor zorgen dat jongeren blijven. Om te voorkomen dat ze na hun studie weggaan”, legt Zuijlen uit.

Onafhankelijke wethouders
Het CDA wil dat de gemeente voorlopig zelfstandig blijft. “De begroting is inmiddels in orde. De komende vier jaar moeten we de vraag stellen: hoe gaan we ervoor zorgen dat dat blijft.” Ook pleit de partij voor onafhankelijke wethouders. “Wij als raadsleden hebben gezegd dat we raadsleden willen blijven, dat bevalt en daar zijn we goed in. Wij zoeken een wethouder van buiten die een expertise heeft op het onderwerp waar hij verantwoordelijk voor is”, aldus Zuijlen

Zetels
De 35-jarige nieuwkomer wil ervoor zorgen dat het CDA de huidige drie zetels blijft behouden. “We hebben twaalf topkandidaten op de lijst staan, dat zou heel mooi zijn. Maar laten we uitgaan van drie zetels, misschien vier of vijf.”

Lees vorig bericht

Tennisclub Volharding breidt aanbod uit

Lees volgend bericht

Bestuurswissel bij ondernemersvereniging Sfeervol Meerssen