De Kloomp over LVK-finale: ‘Missie geslaagd’

De missie is voor de Kloomp volbracht. Met het nummer ‘Mèh waal mèr eine kjèr’ werd de finale van het LVK bereikt. Ze werden uiteindelijk 14de. “Ik wist dat het niet ons best liedje was. Ik was al blij met de finaleplek”, vertelt Luc Volders van de Kloomp. Bram Volders is opgelucht: “Ook omdat het goed is gegaan met Luc.”

https://youtu.be/3g4bBEQlBt0

‘Beste medicijn’
“Als je op een gegeven moment in de finale bent. En je staat daar met al die artiesten. Dan is het gewoon een groot feest”, vertelt leadzanger Volders. In 2019 kreeg Luc Volders een hersenbloeding. “Toen werd gezegd: optreden met de Kloomp kun je vergeten. Dat lukt je nooit meer. En dat heb ik toch maar weer gedaan. Alle artiesten zeiden ook: ‘goed dat je weer hier bent.’ Dat is het beste medicijn. Dat is zo’n geweldige ervaring.” Normaal gesproken loopt Volders met een stok. “Ik kan wel wat meters lopen zonder stok. Op het podium liep ik zonder, dus ik was bang dat ik zou vallen. Maar dat is niet gebeurd. Missie geslaagd zou ik zeggen.”

Lees vorig bericht

Uitgelicht week 7: verkiezingen en carnaval 2022

Lees volgend bericht

Mogelijk toch een optocht in Meerssen: ‘Het is en blijft lastig’