Roger Thijssen zwaait na 12 jaar raadslid af

Roger Thijssen tijdens een raadsvergadering in 2013

Roger Thijssen gaat na drie raadsperiodes stoppen als raadslid van de gemeente Meerssen. Thijssen gaat wel verder op de achtergrond, hij is lijstduwer voor Lokaal DNA en wil die partij ook blijven adviseren.

‘Keiharde politiek’
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 bemachtigde Thijssen een raadszetel voor Partij Jo Dejong. In 2013 pleegt Jo Dejong zelfmoord nadat hij moest aftreden omdat hij een ambtenaar ongewenst zou hebben getongzoend. “Het was keiharde politiek”, vertelt Thijssen. “Het was een hele vervelende periode. Het doet nog steeds veel pijn. Ik denk er nog vaak aan. (…) Het had anders moeten lopen. Jo heeft met toen de politiek ingetrokken. Twee dagen daarvoor had ik nog contact met hem. En dan gebeurd er iets verschrikkelijk.”

‘Kijk naar andere oplossingen’
Thijssen kijkt met een positief gevoel terug op zijn raadsperiode. Zo maakte Thijssen zich hard voor het project In ’t Riet. “Er lag een plan om het oude schoolgebouw af te breken. Ik heb toen gezegd, wacht daarmee, kijk eerst naar andere oplossingen. Afbreken kan altijd nog.” Het oude gebouw wordt nu omgevormd tot verschillende zorgwoningen en komt er een restaurant voor mensen met een beperking.

Lees vorig bericht

Mogelijk toch een optocht in Meerssen: ‘Het is en blijft lastig’

Lees volgend bericht

Nominatie gemeente Meerssen voor wandelgemeente 2022