Onderzoek motorstoring en vallende metaaldelen vliegtuig bijna afgerond

Het onderzoek naar het vliegtuigincident in februari 2021 is bijna afgrond en wordt voor de zomer gepresenteerd. De onderzoekers zijn klaar met hun onderzoek en zijn bezig met het schrijven van het rapport. Dat laat de Onderzoeksraad voor Veiligheid weten. De raad heeft een onderzoek uitgevoerd naar de vliegtuigmotor waarmee het vorig jaar mis ging. “De operationele aspecten zijn tevens onderzocht”, laat de raad weten.

Zomer
De onderzoekers gaan nu de verzamelde informatie analyseren en hun bevindingen opschrijven in een rapport. Het eindrapport wordt voor de zomer van 2022 gepresenteerd. Eerder liet de raad weten het rapport in februari te kunnen presenteren, maar nu kan het duren tot aan de zomer.

Incident
Op 20 februari vond boven Meerssen het incident plaats. Door een storing in een van de motoren verloor een opstijgende Boeiing 747-400 metalen onderdelen die vervolgens neerdaalden in Meerssen-West. Daarbij raakte een vrouw gewond en hebben diverse bewoners en een eigenaar van een autohandel schade opgelopen.

Geen strafrechtelijk onderzoek
Eerder werd er al bekendgemaakt dat er geen strafrechtelijk onderzoek komt. Volgens het team Luchtvaarttoezicht van de politie is er geen spraken van ernstige nalatigheid of grove schuld. Daarom is er voor de politie geen aanleiding om een strafrechtelijk onderzoek te starten. De politie heeft met die conclusie het onderzoek gestopt.

Bekijk deze terugblik die we maakten in het jaaroverzicht 2021:

Lees vorig bericht

Zaterdag 12 maart potgrondactie harmonie St. Caecilia Geulle

Lees volgend bericht

Carnavalsoptocht Meerssen gaat door