Jubileumeditie ‘De Sjampsjeut’ uitgebracht

CV de Aanhawwersj uit Meerssen hebben dit jaar wederom hun eigen carnavalskrant genaamd ‘De Sjampsjeut’ uitgebracht. Het is een jubileumeditie, want de krant is voor de 66e keer uitgegeven.

Ontwikkeling
Door de jaren heen heeft ‘De Sjampsjeut’ flinke veranderingen doorgemaakt. Zo begon de krant 6×11 jaar geleden als een kleine feestgids met moppen en gedichtjes. Daarna veranderde de Sjampsjeut al snel naar een echte krant. In de jaren die volgde veranderde de inhoud en opmaak ook. Nu wordt de krant in kleur gedrukt en bestaat de inhoud uit bijna alleen maar grappen. De oudste carnavalskrant in Meerssen was een zwart-wit blaadje met de naam ‘Het Gezoond Mènneke van langs de Geul’. Deze carnavalskrant werd in 1938 uitgegeven.

Gratis
‘De Sjampsjeut’ wordt jaarlijks deur aan deur verkocht, maar door de coronapandemie hebben de Aanhawwersj besloten om de krant gratis in de brievenbussen te stoppen. Hierdoor worden de contactmomenten met de lezer beperkt, maar is het nog steeds mogelijk om ‘De Sjampsjeut’ te lezen.

Lees vorig bericht

Carnavalsoptocht Meerssen gaat door

Lees volgend bericht

“Waarom organiseert V.V. De Bokkerieërs geen optochten in 2022”