“Waarom organiseert V.V. De Bokkerieërs geen optochten in 2022”

V.V. De Bokkerieërs uit Geulle geven in een persbericht aan dat zij als vereniging verrast zijn door de berichten op social media en de krant dat er in Meerssen en Bunde optochten zijn. Voor de vereniging was het duidelijk dat ze geen optochten konden organiseren.

Mail gemeente
Volgens De Bokkerieërs heeft op donderdag 17 februari elke carnavalsvereniging binnen de gemeente Meerssen, van de gemeente, een mail gehad waarin staat: “Activiteiten waar een evenementenvergunning voor nodig is, kunnen we niet toestaan. De tijd is te kort om advies van de hulpdiensten te krijgen en om een goede afweging te maken. Daarbij is de beschikbaarheid van politie en Boa’s erg beperkt”. Voor de optochten is altijd een evenementenvergunning nodig geweest, dus voor V.V. De Bokkerieërs was duidelijk dat ze geen optochten konden organiseren.

Halfvastenbal
V.V. De Bokkerieërs hopen als vereniging “dat de plaatsen waar nu wel een optocht gehouden wordt kunnen genieten van een mooie optocht.” Op vrijdag 25 maart hoopt de vereniging veel bezoekers te kunnen ontmoeten op hun Halfvastenbal met Dj Erwin en Big Benny.

Lees vorig bericht

Jubileumeditie ‘De Sjampsjeut’ uitgebracht

Lees volgend bericht

300 nieuwe bomen voor Bunde-Oost