300 nieuwe bomen voor Bunde-Oost

Bunde wordt weer wat groener. In het oostelijk deel komen er 300 bomen bij. Het initiatief komt vanuit de gemeenschap. Begin 2020 heeft een groep inwoners uit Bunde-Oost het idee geopperd in hun wijk 300 bomen te planten. Ze willen zo hun wijk groener, koeler en aantrekkelijker maken. Ook zal het bijdragen aan de biodiversiteit; het aantal in de natuur levende soorten zal naar verwachting toenemen. Ze hopen zo een bijdrage te leveren aan een vriendelijke toekomst voor kinderen.

Steun
De gemeente is blij met het initiatief en er zijn al vorig jaar overleggen geweest met de bedenkers waarna plannen zijn gemaakt. De verwachting is dat waarschijnlijk in dit voorjaar al een startschot kan worden gegeven waarna in de loop van het jaar het plan verder uitgewerkt kan worden en de realisatie kan plaatsvinden.

Lees vorig bericht

“Waarom organiseert V.V. De Bokkerieërs geen optochten in 2022”

Lees volgend bericht

Gratis juridisch spreekuur Bibliotheek Meerssen