Kandidaat BRUG-M: ‘Coalitie vormen kan lastig worden’

In de rubriek ‘de onbekende op de lijst’ laat Meer Vandaag iedere week, tot aan de verkiezingen, de kijker en lezer kennis maken met één onbekende op de verkiezingslijst. Deze keer is dat: Fer Beulen van BRUG-M.

Financiën
De 66-jarige Fer Beulen woont sinds 1988 in de gemeente Meerssen. Hij staat op plaats twaalf van de verkiezingslijst van partij BRUG-M. Beulen werkte bij de Veiligheidsregio en is pas gepensioneerd. Hij heeft zich vooral verdiept in de lokale financiën en wil zich hiervoor inzetten.

Geen ruimte
“De begroting 2022 is vastgesteld en ook goedgekeurd door de provincie. Maar als je je dieper gaat focussen op de begroting dan zie je dat er helemaal geen ruimte meer is”, vertelt Beulen. “De begroting is helemaal dichtgetimmerd.”

Belastingen
BRUG-M is voorstander van een herindeling. “Ik heb gekeken hoe onze gemeente ervoor staat. Bijvoorbeeld de belastingen. We staan op de landelijke plaats hoog qua belastingen. We staan tussen rijke gemeente als Blaricum en Laren.”

Coalitie
Doordat BRUG-M veel verschilt met andere partijen op dit vlak kan een coalitie vormen “een groot probleem worden”, vertelt Beulen. “Maar in de politiek is niks voorspelbaar, dus misschien dat er op de een of andere manier toch een samenwerking kan komen.” De kandidaat hoopt dat BRUG-M het huidige aantal zetels behoudt. “Maar dat is koffiedik kijken. We hopen de grootste partij te blijven.”

Lees vorig bericht

Gemeente brengt folder Kunstroute Meerssen uit

Lees volgend bericht

De Staat van de Raad #22: Nergens in Nederland traden zoveel wethouders af als in Meerssen