KIJK!!! stelt vragen aan college naar aanleiding van Russische invasie

Partij KIJK!!! heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van de invasie van Rusland in Oekraïne. Zo wil de partij meer informatie over mogelijke contracten met Russische bedrijven en hulp die geboden kan worden aan Oekraïense vluchtelingen en Meerssense gedupeerden. De partij vraagt zich ook af of de gemeente op korte termijn financiële middelen beschikbaar kan stellen voor financiële noodhulp en/of opvang van de vluchtelingen.

Contracten met Russische bedrijven
KIJK!!! wil weten of Meerssen contracten heeft met Russische bedrijven zoals Gazprom, of aan Gazprom gelieerde bedrijven, voor de levering van energie aan de gemeente Meerssen. En mocht dit het geval zijn, welke alternatieven er voor Meerssen zijn. Daarnaast vraagt de partij zich af of er beleidsregels zijn voor de selectie van leveranciers en samenwerkingspartners en welke dit dan zijn. Als de gemeente over onvoldoende kennis van bovenstaande punten beschikt, vraagt KIJK!!! of externe bureaus een analyse kunnen doorvoeren.

Vluchtelingen en gedupeerden
KIJK!!! vraagt zich af of Meerssen, indien nodig, opvangmogelijkheden voor vluchtelingen uit Oekraïne heeft en om hoeveel personen dit gaat. Daarnaast heeft deze invasie ook invloed op Meerssense inwoners. Nu de energieprijzen zijn gestegen, zullen naar verwachting ook alle andere goederen en levensmiddelen in prijs stijgen. Partij KIJK!!! vraagt zich af of de gemeente een goed beeld heeft van de inwoners die het vóór de invasie al moeilijk hadden en nu extra getroffen worden. Ook wil KIJK!!! weten om hoeveel inwoners en/of ondernemers en instellingen het dan gaat die nu mogelijk additioneel geraakt worden en mogelijk in financiële nood komen.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 8-2022: vastelaovend losgebarsten, Bokkerieërs verbaasd & koploper

Lees volgend bericht

Oplaten Sjuinsmarcheerder laat vasteloavend officieel starten