Voorstelling “De realiteit” door project D&S

Sophie Heuts zit in het eindexamenjaar op het Stella Maris College in Meerssen. Voor haar profielwerkstuk heeft zij een eigen theatervoorstelling geschreven, geregisseerd, georganiseerd en speelt zelf mee. Samen met een groep van 12 jongeren wordt de theatervoorstelling op 2 en 3 maart gespeeld in het Pesthuys Podium in Maastricht. Kaarten en informatie zijn te vinden op de website van het Pesthuys.

Een eigen theatervoorstelling
“Het idee om een eigen theatervoorstelling te maken spookte al langer door mijn hoofd. Ik wilde graag voor het beginnen aan een vervolgopleiding weten hoe het is om te regisseren. Een eigen theatervoorstelling maken leek mij het perfecte middel daarvoor. Ik heb een groep van 12 spelers waaronder ikzelf verzameld. Ik ben gaan kijken wat iedereen graag doet en kan. Daaruit heb ik een verhaal geschreven. De voorstelling zit vol humor, liefde, passie, fantasie en heel veel plezier,” laat Heuts Meer Vandaag weten. 

Jongeren
De voorstelling is volledig georganiseerd en gemaakt door jongeren. Het is een voorstelling geschreven voor iedereen, dus voor zowel jong als oud wordt het een spektakel. Het profielwerkstuk doet Heuts samen met Diana Rodina. Heuts maakte en regisseerde de voorstelling. Rodina is verantwoordelijk voor het economische plaatje van de voorstelling. 

Lees vorig bericht

Oplaten Sjuinsmarcheerder laat vasteloavend officieel starten

Lees volgend bericht

Meer Bekeken – Veer goon nog eve door