Klokken luiden en collecte voor Oekraïne

De Raad van Kerken in Nederland vraagt alle kerken in Nederland om vanmiddag tussen 17:15 en 17:30 uur de kerkklokken te luiden. Het luiden is een oproep tot deelname aan een gezamenlijke gebed. Dit gezamenlijk gebed voor Oekraïne wordt om 17:30 uur in Utrecht gehouden en wordt uitgezonden op NPO2. Het bisdom Roermond sluit zich hierbij aan en nodigt alle parochies uit om op dat tijdstip de klokken te luiden, voor zover dat binnen de lokale omstandigheden mogelijk is.

Zondag collecte
De Nederlandse bisdommen vragen de parochies om op zondag 6 maart te collecteren voor hulp aan Oekraïne. De bisschoppen brengen hiervoor in deze vastentijd allereerst de Bisschoppelijke Vastenactie onder de aandacht. Mgr. Van den Hout, bisschopreferent voor missie en ontwikkelingssamenwerking: ‘Laten we ons gebed voor Oekraïne aanvullen met een gift’.

Lees vorig bericht

Gemeente en scholenkoepel LVO naar rechter

Lees volgend bericht

Startschot driehonderd bomen plan Bunde-Oost