BRUG-M: ‘Maak van De Gansbeek opvang Oekraïense vluchtelingen’

Partij BRUG-M pleit ervoor om van het oude gebouw van basisschool de Gansbeek een opvang voor Oekraïense vluchtelingen te maken. Dat schrijft de partij in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. BRUG-M verzoekt het college ook om te kijken of er andere panden in de gemeente beschikbaar zijn om vluchtelingen op te vangen.

Hulp
De partij schrijft verder dat het een mogelijke optie is dat de Stichting Sociaal Medische Hulpverlening aan Oost-Europa (SMHO) kan helpen bij het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. De stichting biedt al jaren hulp aan mensen in Oost-Europa.

Woningen
Het oude schoolgebouw en de nabijgelegen gymzaal het Beukeböschke zou worden gesloopt zodat er woningen kunnen komen. Maar dit laat nog even op zich wachten. BRUG-M wil daarom het gebouw gebruiken als vluchtelingenopvang. Op dit moment wonen in het kader van anti-kraak tijdelijk een aantal mensen in de Gansbeek.

Lees vorig bericht

Excursie ontluikend voorjaar in De Dellen en het Meerssenerbroek

Lees volgend bericht

De Staat van de Raad #23: De invloed van het sociaal domein