Excursie ontluikend voorjaar in De Dellen en het Meerssenerbroek

In het hellingbos van De Dellen en het natuurontwikkelingsgebied Meerssenerbroek tussen Meerssen en Houthem is het lente. De hoogste tijd om te genieten van de ontspruitende natuur. Het Limburgs Landschap houdt op zondag 13 maart een lente excursie in het gebied.

Kleur in het voorjaarsbos
Het voorjaar dient zich aan, hazelaar en boswilg laten hun katjes zien en schieten zelfs al in blad. Een echte vroege voorjaarsbloeier is het klein hoefblad met haar goudgele bloempjes. Ook het speenkruid staat inmiddels volop in bloei. Van die uitbundige bloei kunnen we de komende weken nog volop genieten. Ook soorten als bosanemoon en voorjaarshelmbloem staan de komende weken in bloei en zorgen voor overweldigende kleuren in het voorjaarsbos.

Aanmelden
De excursie start zondag 13 maart om 14:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning De Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te 6231 RV te Meerssen. De excursie is gratis en duurt ruim twee uur en u dient zich aan te melden via www.limburgs-landschap.nl/kalender. In verband met de aanwezigheid van grote grazers in de natuurgebieden kunnen honden niet mee.

Foto: Het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Lees vorig bericht

Meer huizen in buitengebied worden aangesloten op glasvezel

Lees volgend bericht

BRUG-M: ‘Maak van De Gansbeek opvang Oekraïense vluchtelingen’