Meer huizen in buitengebied worden aangesloten op glasvezel

Woningen in de buitengebieden worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Binnen onze gemeente zijn er diverse adressen in buitengebieden die nog niet zijn aangesloten op dit netwerk. Bewoners hebben hier dus geen toegang tot glasvezel. Dit vindt de gemeente een onwenselijke situatie en wil verandering hierin.

Aansluiten
In de periode 2008 tot 2014 heeft de firma Reggefiber in Limburg glasvezelnetwerken aangelegd in gebieden die voor haar rendabel waren. De gemeente is nu een samenwerking aangegaan met een Deltafiber Network. Deze gaat ook de nog niet aangesloten adressen voorzien van glasvezel. Naar verwachting zal in de herfst gestart worden met de aanleg van de glasvezelkabel. Toch zullen er nog enkele adressen overblijven die te ver weg liggen en geen aansluiting kunnen krijgen, zo laat de gemeente weten.

Lees vorig bericht

Andere rolverdeling bij inspraak werkzaamheden Sint Catharinastraat

Lees volgend bericht

Excursie ontluikend voorjaar in De Dellen en het Meerssenerbroek