Burgerraadpleging is ’toppunt van democratie’ voor partij KIJK!!!

In de rubriek ‘de onbekende op de lijst’ laat Meer Vandaag iedere week, tot aan de verkiezingen, de kijker en lezer kennis maken met één onbekende op de verkiezingslijst. Deze keer is dat: Gea Meijers van KIJK!!!.

Klimaatverandering
De 45-jarige Meijers staat op de tweede plek van de partij. Een aantal jaar geleden werd ze lid van GroenLinks en ook van KIJK!!!. De partij is een samenvoeging van de PvdA, GroenLinks en D66. “Klimaatverandering, verborgen armoede en het betrekken van burgers vind ik erg belangrijk”, vertelt Meijers.

Democratie
KIJK!!! wil bij belangrijke beslissingen een burgerraadpleging. “Dat is het toppunt van democratie”, zegt Meijers. “Je wil de stem van burgers honoreren.” Of bij een herindeling een burgerraadpleging ook moet komen is voor KIJK!!! betwijfelbaar. “Wij zien het nu niet als een concrete optie, we zien maar een partij in de omgeving die zegt dat die wil herindelen.”

Lees vorig bericht

Meerssense stichting over oorlog: ‘erg veel vraag naar hulpmiddelen’

Lees volgend bericht

Leerlingen Stella Maris College maken mondkapjesjurk